Okumadan Geçmeyin

Uzayın ve Dünyanın Gizemleri - 1

Loading

Uzaylılara inanıyor musunuz? Sizi bilmem ama pek çok kişi inanıyor. Hatta bu kişiler çok önemli insanlar. İsterseniz sizlere birkaç uzaylı teorisini ve kanıtlarını anlatayım.

BİRKAÇ UFO TEORİSİ

UFO’lar hakkındaki önemli olaylardan biri şu: 2004 yılının kasım ayında USS Princeton adlı bir savaş gemisinin radarında tanımlanamayan sekiz cisim ortaya çıkıyor. Tam altı gün boyunca bunlar tekrar tekrar radara yakalanınca yetkililer USS Limits adlı uçağı belirlenen koordinatlara gönderiyorlar. Uçak koordinatlarda bir şey bulamıyor fakat USS Princeton’un radarı 8.500 metre yüksekteki bir cismin saniyeler içinde deniz seviyesine indiğini tespit ediyor. Pilotlar aşağıya indiklerinde denizin üzerinde havada asılı duran, dev, kapsül şeklinde bir şey görüyorlar. Ama alçalmaya başladıkları anda cisim hareket ediyor ve USS Princeton’un radarına 97 km uzakta yakalanıyor. Olay yetkililere bildirildiğinde yetkililer, eğer bu araç gerçekten bunları yaptıysa hızının saatte 3900 kilometre olması gerektiğini söylüyorlar. Eldeki verilere göre hükümete bir rapor yazılıyor ve bu raporda dünyadaki hiçbir yerde böyle bir şey görülmediği kayıtlara geçiyor. Ardından oraya, üzerinde gelişmiş bir kızılötesi kamera bulunan bir uçak daha yollanıyor. ABD bu gezide yakalanan görüntüleri halka açık olarak paylaşıyor. Ben bu yazı için araştırma yaparken bu uçaktan çekilen görüntüleri izledim. Gerçekten de kapsül şeklinde bir cisim çok yüksek bir hızda gidiyor. Olayı anlatan pilot David Flafor, “Ne itici güç kaynağı ne de kanadı vardı. Birden hızlanıp kayboldu,” diyor. Tüm bunların bir devletin yetkilileri tarafından kaydedildiğini, geminin ve uçakların da ABD’ye ait olduğunu, tüm görüntülerin ABD Savunma Bakanlığı Pentagon tarafından doğrulandığını, 2019’da yine Pentagon’un yayınladığı ve videoların sahte olma ihtimalinin çok az olduğunu da belirtmek isterim. Peki, madem o şeyler de ne, UFO mu?

ABD’de bu UFO’lardan sonra başka bir gelişme daha yaşandı. On ay kadar öce yapılan ABD kongresinde üç adam, tüm vekillerin karşısında, YouTube’dan canlı yayını izleyen binlerce kişi önünde UFO’ların varlığına yemin ettiler. Bunlardan ilki, yirmi yıl kadar önce UFO’larla karşılaşmış eski bir pilottu. ABD kongresinde bu olayı anlattı. Elinde bir video vardı ve videoda gerçekten de ilginç bir cisim gözüküyordu. Video UFO’ların varlığı hakkında ilk resmi belgelerden biri. Yıllarca gizli tutulduktan sonra halka açık hale getirilmiş. Adam videodaki cismin bir UFO olduğunu söylüyor. Bu video da Pentagon tarafından doğrulanmış. Videoyu izledim ve fark ettiğim ilk şey UFO olarak tanımlanan şeyin kapsüle benzemesi. Aynı USS Princeton’un radarına yakalanan nesne gibi… Adamlardan üçüncüsü de eski bir pilot. Kongrede uçaklarına yeni ve gelişmiş bir sensör-radar sistemi takıldıktan sonra ekibinden pek çok kişinin ilginç bir nesne algıladıklarını bildiriyor. Bunu ise şöyle açıklıyor:

Ryan Graves: “Jetlerimizde yükseltmeler yapıldıktan sonra radar sistemleri hava sahamızda faaliyet gösteren nesneler tespit etmeye başladı.” (Elbette o bunu İngilizce söyledi ama Barış Özcan sağ olsun anlamını hemen öğrendim.)

Hatta arkadaşlarından birinin bu nesneleri yakından görmüş olduğunu söylüyor. Nesneyi, “temiz şeffaf bir kürenin içinde uçları o küreye değen koyu gri veya siyah küpler,” olarak tarif ediyor. Bu bilgileri aldığım videonun altında çok sayıda, “Aa, öyle mi? Onu ben de gördüm. Geçen yaz sinek raketiyle kovaladıydım,” gibi yorumlar gördüm. Millet UFO’larla çay içiyormuş haberimiz yok. Bu arada ABD kongresinden kesitler de var. Kongrede üç adam ayağa kalkarak yemin ediyor ve iddialarını anlatıyor. Birincisi ve ikincisini anladık peki ya üçüncüsü kim? David Grush. En iddialı teorilere sahip olanları o. David bir savaş subayı. Ayrıca uzun yıllar Jeo-uzaysal İstihbarat Teşkilatı’nda (NGA) ve Ulusal Keşif Ofisi’nde (NRO) çalışmış. NRO’nun tanımlanamayan hava olayları gücü temsilcisiymiş. NGA’da UFO analizi eş başkanı ve görev gücü temsilcisiymiş. ABD 2023 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nın hazırlanmasında da rolü varmış. Bu derece saygıdeğer ve işinde uzman bir adam diyor ki: “ABD federal hükümeti son derece gizli bir UFO bulma programı yürütüyor ve ölen pilotların cesetlerinin yanı sıra insan yapısı olmayan ‘non-human’ çok sayıda uzay aracına sahip.” David aynı zamanda bu projeyi gizli tutmak için bazı insanların öldürüldüğünü söylüyor. Ona göre ABD UFO’ları bulup düşürme çabasında. Elinde kaza yapmış UFO’lar ve ölü uzaylı pilotlar var. Kongrede şöyle bir konuşma geçti:

Eric Burlison: Bir uzaylı türünün milyarlarca ışık yılı kat edecek kadar teknolojik olarak gelişmiş olması ve buraya kadar gelmesi ve bir şekilde Dünya’da hayatta kalamayacak kadar beceriksiz olup kaza geçirerek düşmesi, benim biraz abartılı bulduğum bir şey. Sizin bir açıklamanız var mı?

David Grush: Bunun Dünya dışı olması gerekmeyebilir ve aslında tam burada aynı yerde bulunabilecek daha yüksek boyutlu bir fiziksel uzaydan geliyor olabilir.

Acaba bu UFO’lar gerçek mi? Göreceğiz.

1 Şubat’ta bir balon önce Çin’in sonra Kanada’nın ardından ABD’nin üzerinden geçti. Montana’da bir askeri merkez tarafından fark edildi. 4 Şubat’ta bu nesne Atlas Okyanusu’nun üzerinde hava kuvvetleri tarafından batırıldı. ABD bunun Çin için çalışan bir casus olduğunu söyledi. Fakat Çin bunu reddetti. 2 Şubat’ta ise Çin’den başlayıp Kosta Rika, Kolombiya ve Venezuela üzerinde uçan bir balon daha görüldü. 9 Şubat’ta ABD’de bu sefer balona benzemeyen başka bir cisim görüldü ve ertesi gün vuruldu. Ardından 11 Şubat ve 12 Şubat’ta bu sefer Kanada’da benzer iki cisim daha imha edildi. 12 Şubat’ta bir göle düşen cismin bir sekizgen olduğu bildirildi. Bu şeyin kontrolsüz olduğu, etrafa hiçbir iletişim sinyali göndermediği ve motoru olmadan uçtuğu söylendi. Bu bir UFO olabilir mi?

              Çin’deki dev Sky Eye radyo teleskobu, diğerlerinden farklı bir sinyal aldı. Bu sinyalin uzaylılara ait olabileceği hakkında bir rapor yayınlandı. Bir süre sonra rapor ve raporla ilgili haberler silindi. Acaba neden? Bir UFO mu bulduk?

               Buraya kadar sadece UFO’lardan bahsettik. Oysa yazının başında size “Uzaylılara inanıyor musunuz.” demiştim. UFO değil uzaylı gören biri var mı? Var tabii, olmaz mı? ABD kongresinde olduğu gibi Meksika kongresinde de bir adamın yeminli ifadesi dinlendi. Ve bu arada adam, getirdiği kutuyu açtı. Yeminli ifade veren Jaime Maussan bir uzaylı bulduğunu söyledi. Açılan kutuların içinde kısa boylu, 3 parmaklı yaratıklara ait fosiller çıktı. Fakat bir süre sonra bunların sahte olduğu ortaya çıktı.

                Yazımın başında "Uzaylılara inanıyor musunuz?" diye sormuştum. Ben bir kanıt görmedikçe inanmam. Yukarıdaki teorilerin yalan olduğunu düşünüyorum. Yazımın sonunda vereceğim videoları izleyince siz de kararınızı verirsiniz. Fakat önce neden yukarıdaki teorilere inanmadığımı açıklayacağım.

YUKARIDAKİ TEORİLERE NEDEN İNANMIYORUM

                Meksika kongresindeki kemikler sahteydi. Sinyalin Çinde görülmesi ise çok normal, dünyanın en büyük radyo teleskobu onlarda. Peki ya diğer olaylar. Neden hepsi ABDde gerçekleşiyor. Neden UFOlarla ABD gemi ve uçakları karşılaşıyor. Neden UFOları ADB hükümeti gizliyor. Eğer gerçekten UFOlar varsa başka ülkelerde de görülürlerdi.

                Her şey çok belirsiz. Biri kapsüllerden, diğeri beşgen balonlardan, beriki kemiklerden, öteki sinyallerden, bir başkası ise küplerden söz ediyor. Bunlar UFO diyorlar. Oysa herkez çok uzakdan, şekilsiz bir şey görmüş. Belki öyledir, belki böyledir diye işi UFOya çevirmişler. Oysa uçan daire gören kimse yok. Videolarda küçücük bir beyazlık görülüyor ve hemen "UFO gördüüüüm" söylentileri başlıyor. Oysa uçakların kızılötesi kameralarını üreten şirketin başkanıbu görüntülerin yanıltıcı olabileceğini söylemişti.

                Eric “Bir uzaylı türünün milyarlarca ışık yılı kat edecek kadar teknolojik olarak gelişmiş olması ve buraya kadar gelmesi ve bir şekilde Dünya’da hayatta kalamayacak kadar beceriksiz olup kaza geçirerek düşmesi, benim biraz abartılı bulduğum bir şey. Sizin bir açıklamanız var mı?" deyince "Bunun Dünya dışı olması gerekmeyebilir ve aslında tam burada aynı yerde bulunabilecek daha yüksek boyutlu bir fiziksel uzaydan geliyor olabilir." cevabını almıştı, Fakat bu cevap yeterli değil. "Bir uzaylı türünün milyarlarca ışık yılı kat edecek kadar teknolojik olarak gelişmiş olması ve buraya kadar gelmesi ve bir şekilde Dünya’da hayatta kalamayacak kadar beceriksiz olup kaza geçirerek düşmesi." ne kadar saçmaysa "Bir uzaylı türünün boyutlarası geçiş yapıp bu fiziksel boyuta gelecek kadar teknolojik olarak gelişmiş olması ve bir şekilde Dünya’da hayatta kalamayacak kadar beceriksiz olup kaza geçirerek düşmesi." de o kadar saçmadır. Üstelik bu gelişmiş tür dünyaya gelseydi araç olarak USS Princetonun radarına yakalanabilecek, ABD tarafından yakalanabilecek, uçaklar tarafından kolayca düşürülebilecek bir şey tercih etmezdi diye düşünüyorum.

Ayrıntılı bilgi için videoları izleyin.

Balon Olayı

ABD kongresi olayı



Yorumlar

Yorum Gönder